Locatie en openingstijden

Stichting Wetswinkel Landgraaf heeft iedere donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur een gratis inloopspreekuur. U kunt ons vinden op de begane grond van het Burgerhoes in Landgraaf. U kunt aanbellen bij de ingang aan het Raadhuisplein te Landgraaf. Een van onze medewerkers zal u binnenlaten.

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens het inloopspreekuur van Stichting Wetswinkel Landgraaf wordt u allereerst te woord gestaan door een van onze medewerkers. Door middel van dit korte intakegesprek kunnen wij een idee krijgen van uw juridische vraag. Vervolgens worden alle juridische vragen besproken in onze vergadering, welke aansluitend aan het intakegesprek zal plaatsvinden. In de tussentijd kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Aan de hand van deze vergadering worden er twee medewerkers, met de meeste specifieke zaakkennis, aan uw zaak toegewezen. Deze twee medewerkers zullen vervolgens uw juridische vraagstuk uitgebreid met u bespreken en u vervolgens binnen twee weken van juridisch advies voorzien. Dit advies ontvangt u per e-mail. U wordt naar aanleiding van het advies nog in de gelegenheid gesteld om het spreekuur te bezoeken of een belafspraak in te plannen over eventuele (vervolg)vragen.

In beginsel verlenen wij geen juridisch advies per e-mail en telefoon. Wij verzoeken u ons te bezoeken tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Aan onze dienstverlening zijn in beginsel geen kosten verbonden. U draagt wel zelf de kosten van bepaalde onkosten. Denkt u daarbij aan de verzendkosten van het aangetekend verzenden van een brief, het opvragen van uittreksels en deurwaarderskosten.


Met welke vragen kunt u bij ons terecht?

De juridische vakgebieden die wij behandelen zijn van zeer uiteenlopende aard, zo kunt u bij ons terecht met vragen over personen- en familierecht, arbeidsrecht, huurrecht, sociale zekerheidsrecht en dergelijke. Wij behandelen geen belasting-, straf- en vreemdelingenrecht. Eveneens behandelen wij geen zaken die met zeer hoge spoed dienen te worden behandeld.

Voorbeelden van juridische kwesties en/of vragen waarmee u zich tot ons kunt wenden, treft u hieronder aan. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Ook dan zullen wij waar mogelijk u een helpende hand bieden.
Arbeidsrecht
Uw werkgever betaalt uw loon niet meer door.
Algemeen advies over het verloop van uw ontslag.

Huurrecht
Mag mijn huurder de huur verhogen?
Hoe pak ik huurgebreken aan met mijn verhuurder?

Personen- en familierecht
Algemene vragen over de echtscheidingsprocedure en de gevolgen hiervan.
Algemene vragen over partner- en kinderalimentatie.
Erfrechtelijke kwesties.
Consumentenrecht
Een product laat het binnen de kortste keren afweten. Wat kan ik doen?
Zit ik aan dit abonnement vast?

Burenrecht
De buren veroorzaken overlast, wat kan ik doen?
Problemen met uw buren over de erfafscheiding, bomen, heggen en geluid.

Sociale zekerheidsrecht
Houdt mijn werkgever zich aan de regels omtrent ziekte?
Mijn uitkering wordt stopgezet. Wat kan ik doen?