Ben jij wie wij zoeken?

Ben jij een gemotiveerde tweede- of derdejaars rechtenstudent? Dan zoekt Stichting Wetswinkel Landgraaf JOU!

Wat bieden wij? Bij Stichting Wetswinkel Landgraaf bieden we je een leuke en vooral leerzame plek om je praktijkkennis te vergroten. Dit alles doe je samen met je collega's, je komt terecht in een leuk en hecht team. De voorgenoemde combinatie geeft een boost aan je cv! Het werk als juridisch medewerker bij Stichting Wetswinkel Landgraaf zal ongeveer 5 uur per week in beslag nemen. Dit is inclusief het spreekuur op donderdagavond. Let wel: wij bieden géén stageplekken aan! Het is overigens niet vereist dat je in de (directe) omgeving van Landgraaf woont.

Wanneer je begint met werken bij Stichting Wetswinkel Landgraaf gooien we je niet meteen in het diepe. Vanaf je eerste zaak werk je met een buddy. Deze zal je in de beginperiode begeleiden en feedback geven. Zo kom je snel te weten hoe we alles aanpakken binnen Stichting Wetswinkel Landgraaf. Ook na deze inwerkperiode behandel je zaken altijd met een andere collega. Tijdens het spreekuur en ook daarbuiten staan het bestuur en je collega’s altijd voor je klaar wanneer je vragen hebt.

De serieuze werkzaamheden wisselen we af met verschillende activiteiten. Teambuilding staat bij Stichting Wetswinkel Landgraaf hoog in het vaandel. Het academische jaar openen we met een openingsactiviteit en met kerst eten we gezellig samen. Ook probeert het bestuur jaarlijks een leerzame activiteit, zoals een masterclass te organiseren. Binnen Stichting Wetswinkel Landgraaf wordt elk jaar met lof gesproken over het Wetswinkel-weekend. Dan gaan we met alle collega’s een weekendje weg, waarin van allerlei activiteiten op de planning staan.

Meeloopspreekuur

Wil je weten hoe ons spreekuur eraan toegaat? Wil je een beter beeld krijgen van onze werkzaamheden? Wij bieden geïnteresseerden de mogelijkheid om een spreekuur geheel vrijblijvend mee te lopen. Neem hiervoor contact met ons op door een email te sturen naar [email protected].

Vacatures

Hou onze social media en de berichtgeving op Canvas in de gaten voor onze vacatures. Hebben wij recentelijk geen vacature geplaatst? Schroom dan niet alsnog een open sollicitatie te sturen naar [email protected]. Wanneer wij een nieuwe sollicitatieronde inplannen zullen we je uitnodigen voor een sollicitatie.

Ervaringen van oud-collega’s
 • Kiara
  Ik heb een hele fijne tijd gehad bij de wetswinkel. Ik kwam terecht in een super leuk team bij een fijne locatie in Landgraaf. Het werk is heel gevarieerd. Je weet nooit welke soort zaken er op het spreekuur zullen passeren. In mijn tijd bij de wetswinkel heb ik interessante zaken mogen behandelen waar ik veel van heb geleerd. De zaken zijn vaak praktischer dan de theoretische stof die je krijgt geleerd door de universiteit. Het was een goede eerste ervaring waarbij de praktijk samenkwam met de theorie. Ik zou dit vrijwilligerswerk aan iedereen aanraden die het leuk vindt om de theorie toe te passen, te sparren met collega's en een steentje bij te dragen aan de maatschappij door vele mensen juridisch te kunnen begeleiden.
  Kiara
 • Max
  Ik kijk met veel genot terug op mijn periode bij de Wetswinkel. Het is een mooie eerste stap in de juridische praktijk, waar je veel van kunt leren. De combinatie met leuke uitjes en het werken in een leuk team maakt het een topervaring, die goed staat op je cv!
  Max
 • Mike
  Ik heb 3 fantastische jaren bij Wetswinkel Landgraaf mogen meemaken. Een hecht en gezellig team dat elke week weer klaar staat om alle cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ik ben gedurende deze periode enorm gegroeid in vaktechnisch opzicht, maar ook als persoon heb ik flinke stappen gezet.
  Mike
 • Mabrouka
  Ik kijk met een brede glimlach terug op mijn tijd bij SWL. Ik ben ontzettend gegroeid als persoon, jurist en professional! Allemaal te danken aan het hechte en gezellige team waarin ik werkzaam heb mogen zijn als medewerker en secretaris.

  Mabrouka
 • Iris
  Ik heb altijd met heel veel plezier bij Wetswinkel Landgraaf gewerkt. Binnen een hecht en gezellig team (bestaande uit alleen maar studenten) leer je de theorie van de universiteit in de praktijk toe te passen. Daarnaast is Wetswinkel Landgraaf een mooie toevoeging voor op je cv!
  Iris
 • Ruben
  Ik kijk nog altijd met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd binnen Wetswinkel Landgraaf; niet alleen door het gezellige, hechte team, maar ook door de leerzame lessen op het gebied van juridische hulpverlening – in de breedste zin van het woord.
  Ruben